Radio50Plus är stationen med musiken du glömt, inte visste fanns – eller helt enkelt inte kan höra någon annanstans. Bakom stationen står ett gäng med en djup kunskap om den musik som började koka över i den amerikanska Södern någon gång på 1950-talets början. Vi lägger tonvikten på musiken från tre årtionden: femtio-, sextio- och sjuttiotalen. Men vi glömmer inte heller att det skapats mycket bra musik efter det. Eller att det görs bra musik just nu.

Vår utgångspunkt är just här på webben -  men du hittar oss så klart också i din telefon.

Bakom stationen står bland annat den legendariske producenten Lars-Göran ”LG” Nilsson, med massor av år på Sveriges Radio, Megapol och Vinyl 107. Ove Joanson uttryckte det så här när Radioakademins Stora Radiopris delades ut 2005: ”LG Nilsson, är en person som i Sveriges Radio och i reklamradion under 36 år har förändrat svensk radio. Hederspriset går till en passionerad radioälskare och radioförnyare”. LG har sällskap av Jan Kotschack, journalist och son till Jack Kotschack, grundaren av den stilbildande piratradiostationen Radio Nord som var orsaken till att Melodiradion och P3 startades. Jan har skrivit den mycket omtalade och uppmärksammade boken ”Stick iväg, Jack! – Historien om Radio Nord”.

De kompletteras av en stor redaktion med experter på olika slags musikaliska underavdelningar. Genom sitt stora kontaktnät har de också tillgång till många välkända radiomedarbetare från förr och nu.

Radio50Plus bottnar i det som en gång kändes ärligt och uppfriskande nytt. Vi väljer med hjärtat. Välkommen att lyssna!